Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Oświadczenie ks. Aleksandra Szemeta

Proboszcz parafii Najświętszej Mari Panny Ostrobramskiej Matki Miłosierdzia na grodzieńskim Augustówku ksiądz Aleksander Szemet skierował do redakcji oświadczenie, prostujące zamieszczane przez nas informacje o tym, że sprawuje on posługę kapelana Związku Polaków na Białorusi.

Oto pełny tekst oświadczenia ks. Aleksandra Szemeta:

Szanowni Państwo!

Bardzo proszę o sprostowanie informacji, dotyczących określenia mojego statusu, jako kapelana Związku Polaków na Białorusi, nie posiadam bowiem dokumentu i upoważnienia od władz kościelnych uprawniającego mnie do sprawowania takiej posługi.

Jeśli byłem obecny na spotkaniach z działaczami Związku Polaków na Białorusi to przebywałem na nich tylko i wyłącznie jako osoba duchowna.

Z wyrazami szacunku i darem modlitwy

ks. Aleksander Szemet

Znadniemna.pl

3 odpowiedzi Oświadczenie ks. Aleksandra Szemeta

1. Helena Marczukiewicz Odpowiedz

1 marca, 2018 w 19:05

Trzeba starac sie ludności polskiej o to, żeby Ksiądz dostał upoważnienie od władz kościelnych być NASZYM KAPELANOM !!!

2. PoPiS Odpowiedz

1 marca, 2018 w 19:44

Księdza lubimy i szanujemy!

3. Kishor Odpowiedz

15 marca, 2018 w 17:37

E iz tog fakulteta izlaze studenti koji nemaju pojma o zivotu. Pune im glave kojekakvim zastarelim stvarima koje im u zivotu nece trebati, a ono sto im stvarno treba jedva ih uce. Znaci trecina gradiva je totalno nepotrebno, trecinu bi trebalo updatovati da budu u skladu sa 21. vekom i jedna trecina je zapravo i korisna. I iz godine u godinu ima sve manje i manje brucosa. Profesorima tamo studenti sluze kao neki ukras, cisto da imaju titulu profesora na fakultetu”. Jako malo profesora i asistenata koje se istinski trude da studente nesto nauce, svima je najvazniji samo biznis. Izuzev Lajosa. Lajos je cool.